SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
 
  Kultúra  -  2015. 08. 23. 20:51  -  Bácskai Gergely, Csordás Csilla, Kiss László, Zsida Ágoston
Fehérvári Királyok menete néptáncosokkal és hagyományőrzőkkel
A Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján, este hét órakor indult a Szent István térről a Fehérvári királyok menete. Az óriásbábokhoz a hagyományőrzők mellett a téren csatlakoztak a XX. Nemzetközi Néptáncfesztivál csoportjai. A fehérváriak kíséretében, Kossuth utcán, Városház téren és Fő utcán keresztül érkeztek meg a Zichy színpadhoz.
KÉPGALÉRIA a Fehérvári Királyok menetéről
Minden évben rendkívül népszerű a bábok menete a belvárosban és ez most sem volt másként, annnak ellenére, hogy idén sajnos módosítani kellett az Augusztus 20-i programokat a rendkívül szeszélyes időjárás miatt.
 
Fehérvári Királyok Menete

Fehérvári királyok menete a levegőből#KirályiNapok

Posted by Székesfehérvár Megyei Jogú Város on 2015. augusztus 23.

A Fehérvári királyok menete a Belvároson át, míg a néptáncfesztivál fellépői a Táncháztól a Mátyás király körút érintésével érkeztek a Szent István térre, ahonnan együtt indultak a gálaest helyszínére, a Zichy színpadhoz. A Városház téren és a Fő utcán a hömpölygő tömeg örömmel kísérte a 13 óriásbábot és a 11 néptánccsoportot.
A Koronázási Ünnepi Játékok attrakciójaként többször találkozhattunk már a belvárosban az elmúlt napokban az óriásbábokkal, melyek gólyalábas, zenés kísérettel vonultak végig naponta többször a belvároson. Újdonság volt idén, hogy "megszólaltak" az óriásbábok. A 13 bábra Adorján Viktor írt verseket amiket a Musica Historica zenésített meg és a régizene Együttes tolmácsolta a Királyi Napok alatt a közönségnek.
Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás